Naar inhoud

Presentatie - Opendag tulp Creil - Proeftuin Zwaagdijk.

04 juni 2014

Op woensdag 4 juni heeft Proeftuin Zwaagdijk een Open dag Tulp georganiseerd in Creil aan het Wrakkenpad. Hieronder leest u meer en vindt u de presentatie van Ten Brinke b.v.

Ten Brinke b.v. heeft de volgende lezing gepresenteerd op de Opendag Tulp georganiseerd door Proeftuin Zwaagdijk. Deze vindt u onder "down loads".!

 

Ten Brinke b.v. heeft de proef van 2012-2013 gepresenteerd met de resultaten die op het veld zichtbaar waren vorig jaar en de opbrengst cijfers na het rooien. Tevens zijn er foto's gepresenteerd van het maken van Bokashi.

 

Het doel van de proef is om te bewijzen dat organische stof  een positieve bijdrage leverd aan de opbrengst. Er zijn hierbij twee soorten compost vergeleken, de gangbare compost en Bokashi (gefermenteerde compost).

 

Daarnaast  is Ten Brinke b.v. bezig met de visie van "Groei in balans!". Dit houdt in dat we in proeven een antwoord willen op de vraag of het mogelijk is met minder kunstmest  en meer organische mest  een even goede of nog betere opbrengst  kunnen halen met een betere kwaliteit! Dit is uiteindelijk weer positief voor de bodemvruchtbaarheid, het milieu en geeft conitinuiteit aan de bedrijven.

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.