Naar inhoud

Pootaardappelen; Restrain ethyleen goede resultaten!

29 juli 2014

Afgelopen donderdagavond 24 juli 2014 waren de gebruikers van Restrain ethyleen voor pootaardappelen bij ten Brinke b.v. om de eerste resultaten te beoordelen. Hieronder leest u meer over de ervaringen.

Afgelopen seizoen heeft het pootgoed van ongeveer 1500 ha pootaardappelen in de Restrain ethyleen gestaan om meer knollen per plant en een betere maatsortering te krijgen. De gebruikers waren afgelopen donderdagavond bijeen. Er zijn een aantal rassen beoordeeld  op het resultaat in het veld en na een proefrooiing.

 

Hieronder een aantal ervaringen ven de toepassing van Restrain ethyleen:

 

- De afgelopen 4 jaren zijn 75 rassen getest  en ervaringen vastgelegd. Schade van Restrain ethyleen of mutanten zijn de afgelopen 4 jaar niet voorgekomen.

- Het pootgoed staat minimaal ongeveer 90 dagen in de ethyleen. Belangrijk is hierbij een juist temperatuurverloop tijdens de bewaring. Daarnaast speelt CO2 een belangrijke rol bij de bewaring.

- Restrain ethyleen geeft meer stengels en meer knollen per plant. De verhouding stengels t.o.v. knollen is niet evenredig. Vaak veel meer stengels en meer knollen. Sommige rassen reageren heel goed, andere rassen zien geen negatief resultaat maar ook geen positief resultaat.

- De toepasbaarheid is zowel voor pootgoed voor de pootaardappelteelt als voor de consumptieaardappelteelt of de tafelaardappelteelt.

- Door de toepassing van Restrain ethyleen is het mogelijk het rendement van de pootgoedteelt van rassen met een matige knolzetting te verbeteren.

- Door Restrain ethyleen is het financieel rendement gemiddeld € 850,-- per ha hoger.  De spreiding hierbij was van € 0,00 tot € 2500,-- per ha. Dit is afhankelijk van rassen die niet of nauwelijks reageren tot rassen die heel goed reageren op Restrain ethyleen.

- klik op filmpje: Restrain ethyleen pootaardappelen

 

Wilt u meer weten over Restrain ethyleen vraag onze vertegenwoordiger!

 

# Wij staan op de Aardappel Demodag 20 augustus 2014 in Westmaas.

 

# In november tijdens de rassendemonstratie dagen van de aardappelhandelshuizen presenteren wij de resultaten van dit jaar.

Tags:

pootaardappel
ethyleen
aardappel

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.