Naar inhoud

(Poot)aardappelen; tijdig beregenen heeft invloed op knolzetting.

26 mei 2015

Heeft u de mogelijkheid tot beregenen van uw (poot)aardappelen, dan heeft dat invloed op de knolzetting. Begin tijdig om de rug voldoende vochtig te maken en zorg voor een passende bemesting. Lees hieronder meer.

Er zijn een aantal punten waarop invloed uitgeoefend kan worden op de knolzetting van uw aardappelen. Een betere knolzetting resulteert in een fijnere sortering en uiteindelijk op een hogere (financiele) opbrengst.

 

Een aantal belangrijke punten zijn:

- voldoende beschikking over goede opneembare fosfaat. Hiervoor zijn een aantal goede fosfaatmeststoffen voor beschikbaar voor toepassing in de rug bij het poten.

- zorgen voor voldoende vocht in de rug tijdens de zetting

- behandel uw pootgoed met Restrain ethyleen

- zorg voor een niet te weelderige bladgroei tijdens de knolzetting. Gebruik tijds de knolzetting stikstof welke knolgericht (Flex bladmeststof   en/of Flex bodemmeststof)  werkt en niet bladgericht (nitraatmeststoffen als KAS en kalksalpeter)

- zorg na de knolzetting voor voldoende voeding en een ongestoorde groei voor voldoende opbrengst.

 

Zijn er mogelijkheden om te beregenen benut deze dan. Naast een betere knolzetting heeft beregeneneen positieve werking op het voorkomen van schurft. Begin tijdig om voldoende vocht in de rug op te bouwen.

 

 

 

Tags:

aardappel
pootaardappel
consumptieaardappel

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.