Naar inhoud

Openmiddag tulpenteelt; presentatie voor telers.

08 juni 2016

Ten Brinke b.v. heeft op de openmiddag voor de tulpenteelt georganiseerd door Proeftuin Zwaagdijk en Kleurrijk Flevoland een presentatie gehouden met als thema: "Back to the Roots". Hieronder meer en de download van de presentatie.

Ten Brinke b.v. heeft tijdens de openmiddag tulpenteelt aan het Wrakkenpad in Creil een presentatie gehouden over het belang van organische stof in de vorm van compost of champost. Binnen de huidige mestwetgeving is het noodzakelijk efficient en zuinig om te gaan met meststoffen.

 

Juist efficientie is belangrijk om binnen het bouwplan en vlak voor de teelt van tulpen de mogelijkheid te hebben verse organische mest, champost of compost aan te voeren met een hoog gehalte aan organische stof om het bodemleven en de tulpen van voeding te voorzien.

 

Dit kan alleen door efficiente fosfaat meststoffen te gebruiken in de teelt van tulpen en ook andere bloembolgewassen. Efficiente fosfaat meststoffen zijn meststoffen die direct opneembaar zijn voor de plant en in de wortelzone gebracht worden tijden het planten. Dit kan uitstekend door de plantmachine van een granulaatstrooier te voorzien.

 

Ten Brinke b.v. heeft al enkele jaren onderzoek en ervaring opgedaan in binnen en buitenland. De toepassing van efficiente fosfaat meststoffen is niet veel duurder dan gangbaar bemesten maar geeft wel meer bemestingsruimte voor organische mest en daardoor stijgt niet alleen de opbrengst maar krijgt uw bloembollenbedrijf ook meer continuiteit.

 

Download hieronder de presentatie met als thema "Back to the roots!" 

 

Wilt u meer weten, bel voor een afspraak met ons kantoor.

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.