Naar inhoud

Mais; onkruidbestrijding vooropkomst.

29 april 2015

Onkruidbestrijding voor opkomst van de mais heeft voordelen. De mais ondervindt minder hinder van het onkruid en de onkruidbestrijding. Onkruidbestrijding voor opkomst maakt de onkruidbestrijding na opkomst meer flexibel. Lees hieronder meer!

Om een goede onkruidbestrijding voor opkomst  te laten slagen heeft u in ieder geval vochtige grond nodig. Een buitje regen na de onkruidbestrijding met bodemherbiciden is meer dan welkom. Een middelen combinatie die dan een heel goed effect heeft op een breed onkruidspectrum (inclusief de grassen, hanepoot en gladvingergras) is Merlin met Frontier.

 

Spuit wel ruim voor opkomst. Als u Merlin vlak voor opkomst spuit bestaat de kans op enige wit verkleuring. Deze trekt later weer weg!

Advies:  Merlin 100 gram/ha + Frontier 0,75 - 1,4 ltr/ha

 

Spuit met 300-350 ltr water en een midden grove druppel!

 

Na opkomst is het in veel gevallen nog wel nodig een kleine correctie uit te voeren. Vaak is een lage dosering voldoende. Een vooropkomst bespuiting maakt de onkruidbestrijding na opkomst flexibeler en de mais heeft minder te lijden van onkruid en de onkruidbestrijding!!! Uiteindelijk heeft u schonere mais dan met alleen een naopkomst onkruidbestrijding!

Let op!  Bij onderzaai van gras is deze combinatie niet mogelijk, u bent dan aangewezen op enkele keren een lage dosering!  (Vraag onze vertegenwoordiger!)

 

Tags:

mais
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.