Naar inhoud

Lelies; denk om virusbeperking, jong bijblad.

19 september 2016

In deze mooie nazomer ligt het voor de hand om een ruimer spuitschema aan te houden. Vuurbestrijding is minder belangrijk omdat we naar het einde van de teelt lopen. Maar virusbeperking is nog belangrijk bij de groei van het jonge onderblad bij enkele lelie soorten en de teelt van schub. Lees hieronder meer.

Vuurbestrijding: op dit moment met deze super mooie weersomstandigheden kan het vuurbestrijdingsschema iets ruimer. Maar het fris groene onderblad in sommige cultivars is nog wel vatbaar voor virus. Blijf dit blad dan ook voldoende beschermen en laat het interval niet te ruim worden.

Voeg naast Sumicidin ook twee wekelijks een luisdoder toe als Calypso of Teppeki.

Advies:

Mancozeb 2 kg/ha + Sumicidin 0,4 ltr/ha + olie-H 4-6 ltr/ha

 

Houd het vuur wel goed in de gaten, het is belangrijk voor een goede groei dat de lelies tot begin oktober zeker nog redelijk groen blijven. Sterven ze sneller af door vuur dan gaat dit ten koste van een stukje groei. Voeg eventueel Rudis of Rudis en Luna Sensation toe.

 

Virusbeperking: voor de virusbeperking is het belangrijk, in cultivars met veel fris groen onderblad is dit zeker noodzakelijk. Vergeet ook de teelt van schub niet!

 

Advies:

Calypso 0,25 ltr/ha (maximaal 2 x spuiten)

Teppeki 140 gr/ha (maximaal 3 x spuiten)

 

Wilt u meer weten, vraag onze teeltmanagers.

 

Tags:

gewasbescherming
lelie

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.