Naar inhoud

Lelie; vuurbestrijding schema 2016

28 april 2016

De vuurbestrijding in de lelies gaat binnenkort weer van start. Wanneer de temperatuur stijgt zullen de lelies hard groeien. In de schema's is onderscheid gemaakt in Aziaten en Orientals. Lees hieronder meer.

De vuurbestrijding in de lelies kan op de vroegst geplante percelen beginnen. Het is belangrijk om in een snel ontwikkelend gewas een goede basis te leggen. Dit is nodig om in het stadium na de bloei (vooral augustus) meer zekerheid te hebben dat het gewas vrij blijft van vuur. 

Wij hebben schema's opgesteld voor de vuurbestrijding waarin aangegeven wordt in welke stadia de middelen het beste toegepast kunnen worden. Daarnaast zijn de schema's zo opgezet dat ze met de intervallen aan het wettelijk gebruiksvoorschrift voldoen. Om deze reden is weleens voor een wisselschema gekozen. Belangrijk is dat u een goede strategie kiest en daar niet te veel van afwijkt.  Op pagina 3 zijn alle beperkingen volgens het wettelijk gebruiksvoorschrift toegevoegd. Ten Brinke b.v. heeft twee schema's samengesteld voor Aziaten en Orientals.

 

De eerste 2 bespuitingen kunnen worden uitgevoerd met Mancozeb en Rudis.

Advies:  Mancozeb vlb.  2 ltr/ha   +   Rudis 0,2 ltr/ha

           

Voor de virusbeperking kan Sumicidin Super (0,4 ltr/ha) en olie-H (4-6 ltr/ha) worden toegevoegd. Houd voor de virusbeperking korte intervallen aan.

 

Tags:

lelie
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.