Naar inhoud

Grasland; bestrijding onkruid en zuring in gras.

03 augustus 2016

Onkruidbestrijding in grasland is rendabel voor een goede productie van het grasland en voor verbetering van de voederwaarde. De maanden augustus en september zijn bij uitstek geschikt voor de bestrijding van ridderzuring. Lees hieronder meer!

Kwalitatief goed grasland is  vrij van onkruid en zuring. Dit komt de droge stof opbrengst en de kwaliteit van het ruwvoer ten goede.  Uiteindelijk bespaart dit weer krachtvoer!   Dit is uiteindelijk gunstig voor de kostprijs per kg melk.

 

Ridderzuring kunt u in de maanden augustus en september uitstekend bestrijden. De plant bereidt zich voor op de winterperiode en de sapstroom is daardoor neerwaarts gericht voor de verbetering van het wortelgestel.  Dit wortelgestel is al heel omvangrijk bij zuring en daardoor is de plant ook lastig te bestrijden. Hoe ouder de plant hoe moeilijker het is. 

 

De beste bestrijding is bij voldoende bladoppervlakte. Het blad moet fris groen zijn. Ons advies is de volgende combinatie te spuiten van middelen:

 

- Primstar 1,9 ltr/ha + Cirran 2 ltr/ha

- Harmony 30 gram/ha + Cirran 2 ltr/ha

 

Voor percelen met klaver is enkel de combinatie van Harmony met Buttress of Basagran veilig.  Cirran kan niet toegepast worden in percelen met klaver. Rode klaver is gevoeliger voor Harmony dan witte klaver. Rode klaver kan dus alsnog schade oplopen of uitgedund worden.

 

- Harmony 30 gram/ha  + Buttress 4ltr/ha

- Harmony 30 gram/ha  + Basagran 1,5 ltr/ha

 

Spuit met 300 ltr water en een m-grove druppel.

 

Voor vragen kunt u terecht bij onze teeltmanagers!

 

 

Tags:

gras
gewasbescherming

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.