Naar inhoud

Compost en Champost; tijdig bestellen voor vlotte levering.

17 juli 2015

De eerste gewassen worden geoogst en daardoor neemt de vraag toe van compost en champost. Nu is het nog mogelijk om partijen vast te leggen voor op termijn levering. Lees hieronder meer!

Voor de levering van champost, groencompost (met en zonder Keurcompost certificaat) en drijfmest raden wij aan tijdig de bestelling aan ons door te geven. Dit is belangrijk om het transport goed in te plannen en met lagere kosten te laten verlopen. Want dit bepaalt uiteindelijk de prijs!

 

De eerste gewassen als tulpen, erwten en wintergerst worden geoogst. Het land dat vrij komt kan bemest worden met organische mest. Kijk goed wat binnen uw bouwplan mogelijk is en kies voor de aanvoer van duurzame organische stof waar dat mogelijk is binnen de mestwetgeving. Teel hierop een goede groenbemester om bodemziekten te bestrijden en de vrijkomende stikstof vast te leggen.

 

Op dit moment zijn vooral compost en champost nog vlot leverbaar, maak daar nu gebruik van nu het nog kan. Over enige tijd wordt het moeilijker om op korte termijn te leveren. Dit heeft invloed op het prijsniveau.  Wij leveren momenteel 2 soorten compost; keurcompost en landbouwcompost. Keurcompost is wat duurder door het keurmerk dan landbouwcompost. Ook de lanbouwcompost is te verkrijgen met analyse en is ook gemaakt uit groenafval. Beide soorten zijn van goede kwaliteit en bevatten vrijwel geen glas en plastic.  Dit is veelal wel het geval bij goedkope gft -compost.

 

Ten Brinke b.v. levert:

- Groencompost met keurmerk

- Landbouwcompost

- Champost

- Varkensdrijfmest

- Rundveedrijfmest

 

Varkens- en rundveedrijfmest kunnen op maat geleverd worden bij vroegtijdig overleg. Ook kunnen wij de mestruimte voor u berekenen zodat u binnen de wettelijke ruimte blijft!

 

Op onze website vindt u meer informatie onder: Organische Meststoffen

 

Heeft u interesse bel ons kantoor 0527 274030 of vraag onze vertegenwoordiger!

Tags:

bemesting

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.