Naar inhoud

Bieten afdekken tot januari met Toptex vliesdoek.

20 november 2014

Een goed afgedekte en goed geventileerde bietenhoop hoeft niet of nauwelijks ten koste te gaan van de winbaarheid van de suiker. Broei in een bietenhoop is daarentegen zeer slecht voor de suikerkwaliteit en dus ook voor de winbaarheid. Een bietenhoop kunt u goed afdekken met Toptex vliesdoek geleverd door Ten Brinke b.v.

Liggen de bieten langer dan twee weken aan de hoop, dan is het zinvol om ze met vliesdoek (bijvoorbeeld Toptex) af te dekken. Bij een dak- of bolvormige hoop loopt het regenwater over het vliesdoek van de hoop af. Vliesdoek is luchtdoorlatend. Hierdoor droogt de hoop, waardoor het suikergehalte minder daalt en het tarrapercentage ook lager uitvalt. Zeker bij langere bewaring is het daardoor financieel aantrekkelijk om vliesdoek te gebruiken. Normaal gesproken gaat vliesdoek minstens vijf jaar mee. Vliesdoek beschermt uw hoop tegen lichte nachtvorsten. Gaat het strenger vriezen dan is extra afdekken met vorstbeschermende folie of iets dergelijks nodig.Toptex AARDAPPEL- EN BIETENDOEK (110 gram per m2)

Bewezen kwaliteitIn onderzoeken en in de praktijk heeft Toptex vliesdoek zich bewezen.De unieke samenstelling van het doek staat garant voor een goede werking.Let op: doeken met een andere kwaliteit kunnen niet of onvoldoende onderzocht zijn op een goede werking!Watergeleidend- beschermt tegen neerslag en sneeuwAdemend- geen condensvorming- de producten drogen snel- winddoorlatend- hogere gehaltes en lagere tarraTemperatuurregulerend- voorkomt te hoge temperatuur in de hoop- de tarra droogt op, er ontstaat geen broei en daardoor geen gehalteverlies door rot of hergroei- bij langer aanhoudende vorst, tijdelijk een laag folie / stro aanbrengenGebruiksvriendelijk- ook bij wind gemakkelijk aan te brengenOngevoelig voor wind- eenvoudig vast te leggenZeer sterk (geweven polypropyleen)- stormbestendigLange levensduur- bij normaal gebruik zeker 5 jaar- na gebruik beschermen tegen UV-straling (onder afdak)TOPTEX aardappel- en bietendoek is leverbaar in de volgende afmetingen:9.8 x 12.50 meter               

9.8 x 25 meter                    

12,4 x 25 meter

  

- Zo gebruik je vliesdoek vindt je onderaan deze pagina bij   "Downloads" 

 

Tags:

suikerbieten

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.