Naar inhoud

Bemesting tulpen tijdig uitvoeren.

18 februari 2015

De tulpen staan op doorkomen. Het is belangrijk om nu de basis bemesting van de tulpen af te ronden. Hieronder de basis bemesting welke de tulpen nodig hebben om tot een geslaagde teelt te komen.

De basis bemesting voor de tulpen moet rond opkomst afgerond worden. Dit betekent dat afhankelijk van een recente bodemanalyse (BLGG-bouwland analyse)  (Let op: geen spurway-analyse) de bemesting op niveau gebracht kan worden. De behoefte van tulpen is alsvolgt:

 

Stikstof (N)  150-175 kg

Fosfaat (P2O5)  50-75 kg

Kali (K2O) 150 kg

 

Afhankelijk van de bodemvoorraad en eventueel organische mest (compost; drijfmest of champost) voor de teelt kan de hoeveelheid stikstof, fosfaat en kali aangevuld worden. Daarnaast is van belang dat er genoeg  kali aanwezig is in de bodem en dat deze in balans is met andere elementen. Kali bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van de bol en de bloem in de trek.

 

Als rond opkomst de basis bemesting is afgerond dan is er nog een mogelijkheid om eerste week april een grondmonster te nemen om te beoordelen of er nog een correctie bemesting nodig is.  Dit grondonderzoek (direct  opneembare stikstof; kali en magnesium) kan Ten Brinke b.v. voor u analyseren.

Tags:

bemesting
tulp
grondmonsters

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.