Naar inhoud

Bemesting; TerraNature meststoffen geven beter ruwvoer; beter verteerbaar eiwit.

22 februari 2019

TerraNature meststoffen, dichtbij de bodem en goed voor de plant. Deze meststoffen op basis van ureum zijn zacht voor het bodemleven en efficiënt voor het gras. Makkelijk en snel opneembaar waardoor efficiënt goed verteerbaar eiwit in het gras gevormd wordt. Lees hieronder meer!

Waarom TerraNature meststoffen op uw grasland?

TerraNature meststoffen zijn dusdanig ontwikkeld dat ze onder alle omstandigheden opneembaar zijn voor het gras.  Daarnaast worden zij niet gestoord door synthetische nitrificatie remmers waardoor ze onder koude en natte omstandigheden beschikbaar zijn voor het gras zonder dat deze organische  meststof schade doet aan het bodemleven.

 

Korrelmeststoffen met hetzelfde resultaat als vloeibare meststoffen! 

TerraNature meststoffen in korrelvorm bevatten dezelfde ureumstikstof die ook veel vloeibare meststoffen bevattten. Daarom zijn ze uniek in hun vorm. Voor veehouders die zelf willen strooien is dit dan ook een prachtige betaalbare uitkomst. Belangrijk is dat u een goede verdeling nastreeft met een nauwkeurige kunstmeststrooier.

 

TerraNature meststoffen zijn efficient voor de plant!

De TerraNature meststoffen zijn efficient voor de plant doordat ureum direct opneembaar is. Dit is zowel mogelijk als geheel ureum-molecuul, amide- of amoniumvorm.  Dit maakt de omzetting naar plant-eiwit zeker 5 maal efficienter.  Ook is bij de omzetting veel minder water nodig. Dit maakt TerraNature meststoffen zo bijzonder en dicht bij de natuur.

 

Welke TerraNature meststoffen zijn beschikbaar?

Naast de standaard TerraNature Gold met zuiver ureum stikstof met humuszuur is er ook een TerraNature Gold met zwavel voor snellere eiwitvorming in het voorjaarsgras.  In een later stadium kan gekozen worden voor TerraNature Gold + K, hierin zit ook zwavel. De TerraNature Gold met Kali stimuleert de opname van spore elementen in het gras en zorgt dat het gras blijft groeien in de zomer maanden.

 

TerraNature Structure; een speciale meststof om de opneembare calcium in de bodem te verhogen zodat het gras stevige celwanden krijgt is TerraNature Structure. Heeft u een laag beschikbare hoeveelheid opneembare calcium dan is deze meststof uitermate geschikt. Strooi niet te veel maar wel regelmatig, bijvoorbeeld ieder voorjaar TerraNature Structure 150-200 kg/ha op gronden met laag beschikbaar calcium. TerraNature Structure heeft geen invloed op de pH van uw bodem. 

 


TerraNature Gold             N 46%

TerraNature Gold + S       N 38%  + S 18%

 

TerraNature Gold + B      N 46% + B

TerraNature Gold + K      N 16% + K 32% + S 6%

 

TerraNature Structure     CaO 45% + S 35%


 

 

Hoe ziet uw graslandbemesting eruit in 2019?

1e snede gras

-  TerraNature Gold + S  200 kg/ha

-  Rundveedrijfmest 20 m3/ha

 

2e snede gras

- TerraNature Gold  125 kg/ha

- Rundveedrijfmest 15 m3/ha

 

3e snede gras

- TerraNature Gold + K  200 kg/ha

- Rundveedrijfmest 15 m3 /ha

 

4e snede gras

- TerraNature Gold + K  200 kg/ha

- Rundveedrijfmest 10 m3 /ha

 

 

Samengevat, de eigenschappen van TerraNature meststoffen:

- TerraNature meststoffen spoelen nauwelijks uit en zijn onder droge, warme en natte omstandigheden actief opneembaar door het gras.

- Stikstof uit TerraNature meststoffen is voor de plant eenvoudig om te zetten naar hoogwaaridg eiwit.

- De humuszuren in TerraNature meststoffen maken andere elementen los in de bodem waardoor ze opneembaar worden voor de plant.

- TerraNature meststoffen zijn  goed verstrooibaar en hoogwaardig van kwaliteit.

- TerraNature meststoffen zijn betaalbaar voor de boer.

 

Heeft u interesse of vragen over deze meststoffen bel dan gerust met onze teeltmanagers.

 

Tags:

gras
loonwerk veehouderij
Duurzaamheid
bemesting

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.