Naar inhoud

Algemeen; ziektebestrijding in gewassen, door vochtige weer een hoge infectiekans.

21 juni 2016

Voor alle gewassen geldt dat het deze week oppassen is voor aantasting van schimmelziekten. Hieronder in het kort enkele gewassen. Lees hieronder meer!

Aardappelen phytophthora bestrijding;  wij raden aan een kort interval aan te houden als het weer het toelaat. Spuit deze week bij voorkeur Curzate Partner / Cymbal mee met de Valbon of Revus. Dit geeft een stuk meer zekerheid en rust in het spuitschema.

Advies:  Curzate Partnier 0,2 kg/ha  of  Cymbal 0,25 kg/ha   (beide middelen bevatten cymoxanil)

 

Heeft u aantasting gevonden in uw gewas neem dan voor een passend advies contact op met onze teeltmanagers.

 

Aardappelen sclerotinia;  door de stijgende temperatuur is het aan te raden Signum 0,2 kg/ha of  Narita 0,5 ltr/ha mee te spuiten. Vochtig en warm weer is gunstig voor de vorming van paddestoeltjes uit sclerotien in de grond en van daaruit komt weer infectie naar beschadigingen aan de aardappelplanten.

 

Zaaiuien; op 22 en 25 juni is er infectie kans voor valse meeldauw. Ook in een jong gewas kan dit optreden. Heeft u al een fors gewas uien, dan raden wij wel aan tijdig met de ziekte bestrijding te beginnen.

 

Plantuien 1e jaars; voor zowel botrytis als meeldauw adviseren we zeker te beginnen met de ziektebestrijding en ook om direct een interval van 4-5 dagen aan te houden. Gebruik voor bladvlekkenziekten goede toevoegingen, Fandango, Luna Experience en Allure. Bezuinig hier niet op, we staan nog maar aan het begin.

 

Plantuien 2e jaars; het is belangrijk dit gewas zeker te beschermen tegen meeldauw. Het is verstandig nu twee maal  Fubol Gold 2 kg/ha + Zink flow 0,5 ltr/ha + Allure 1,25 ltr/ha  te spuiten. I.p.v. Allure kunt u ook Fandango 1 ltr/ha gebruiken. Fandango geeft  nog een extra toevoeging op meeldauw.

 

Heeft u vragen over de ziektedruk of wilt u onder deze omstandigheden een passend advies dan kunt u terecht bij onze teeltmanagers.

Tags:

aardappel
gewasbescherming
uien

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.