Naar inhoud

Algemeen; Ten Brinke b.v. nu ook SKAL gecertificeerd.

01 augustus 2017

Ten Brinke b.v. heeft onlangs het SKAL cerificaat behaald. SKAL houdt toezicht op de aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Er zijn op dit moment een kleine 300 beschikbare producten op de markt die voldoen aan de SKAL richtlijnen. Lees hieronder meer.

 ==> Skal is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. De biologische productie is in Nederland de laatste jaren  toegenomen. Momenteel staan meer dan 4000 biologische boeren en levensmiddelenfabrikanten onder toezicht van Skal. Het toezicht wordt gefinancierd door de geregistreerde bedrijven. De organisatie is gevestigd in Zwolle.

Doelstelling van Skal is het bevorderen van de juiste aanduiding van biologisch voortgebrachte producten. Het gaat er om dat wat “biologisch” wordt genoemd dat ook daadwerkelijk is. Als zichtbaar teken hiervan mogen ondernemers het biologisch keurmerk voeren op producten die afkomstig zijn van een gecontroleerd biologisch productieproces. Dit keurmerk is voor de consument duidelijk herkenbaar en het kan de producent een meerprijs opleveren in de markt

 

De komende jaren verwacht Ten Brinke b.v. een  sterk veranderende markt t.a.v. gewasbescherming. Voor een deel van de markt is er afzet voor 100 % biologisch geteelde producten. Vooral de gangbare akkerbouw, vollegronds en groenteteelt en bloembollenteelt zullen de komende jaren meer en meer in  moeten spelen op geintegreerde teeltsystemen waarbij  chemie en biologie  een groter deel uit  gaan maken van de gewasbescherming.  Dit zal samen met de veredelingstechnieken tot een minder gebruik van chemie leiden, wat gunstig is voor natuur en milieu.

 

Ten Brinke b.v. ziet voor de toekomst voldoende mogelijkheden en uitdaging om biologische  gewasbescherming toe te passen wel of niet in combinatie met chemische gewasbescherming. Op deze wijze verduurzamen we de landbouw en kunnen we onze export positie behouden.   

 

Zondagavond 23 juli 2017 had Rosanne Hertzberger (columnist, schrijver, micro-bioloog)  een realistische kijk op voedselproductie tijdens een uitzending van "Zomergasten". Dit is zeer zeker de moeite waard om dit een keer te bekijken. Zij  geeft een realistische kijk op het gebruik van kunstmest, gewasbescherming en voedsel additieven  (o.a. E-nummers).

Klik op ==> Uitzending gemist: Zomergasten Rosanne Hertzberger

 

Ten Brinke b.v.  - SKAL nummer 105999

Tags:

gewasbescherming
algemeen

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.