Naar inhoud

Agrarische Schouw Joure; Ten Brinke b.v. wint ook in 2018 weer de Zilveren Pieper!

01 oktober 2018

Nu niet geheel onverwacht maar toch verrassend dat wij de "Zilveren Pieper" weer in ontvangst mochten nemen. Ten Brinke b.v. had in de stand de het meest gedaan op actieve wijze met het thema: "Kom we geven de burger de schuld!" Lees hieronder meer!

Ten Brinke b.v. voor de tweede keer aanwezig op de Agrarische Schouw in Joure en voor de tweede maal vielen we in de prijzen voor de stand die het best nagedacht had over het thema "Kom we geven de burger de schuld!". 

 

In onze stand gaven wij de mogelijkheid te schieten op de boer, de burger of de overheid. De stand hielden wij bij in een barometer door deze te vullen met een schepje TerraNature meststof.  Rond de middag stond er een rij mensen te wachten om te kunnen schieten. Meest geschoten is er op de overheid, maar de boer kwam er ook niet helemaal ongeschonden vanaf evenals de burger. 

 


Slot conclusie:

Duidelijk is in ieder geval dat de men de "Overheid" ziet als oorzaak van vooral veel onduidelijkheid door veel regelgeving. Veel scherpschutters vonden dat de overheid te veel zaken wil regelen op een te theoretische wijze van achter het bureau. De boer wil graag praktische toepasbare regelgeving. Ieder jaar zijn op het gebied van regelgeving verstoringen door weersomstandigheden of andere oorzaken. De wil om aan te passen is er wel maar dan wel op een praktische wijze door bijvoorbeeld ruimere data van mestuitrijden of onderzaai van gras onder mais. Dan wordt de toepasbaarheid praktisch makkelijker.

Daarnaast wordt kringlooplandbouw als goed alternatief gezien voor de derogatie. Kringlooplandbouw laat meer ruimte voor wisselbouw mais en gras. Daarnaast biedt kringlooplandbouw meer mogelijkheid krachtvoervervangers te telen als voederbieten of iets dergelijks. Veel veehouders vinden kringlooplandbouw een prima optie mits boeren die efficient voer produceren van eigen bodem ook beloond worden met extra bemestingsruimte. Zij vinden belonen beter dan afstraffen. Als je efficient produceert moet dit gecompenseerd worden met extra bemestingsruimte voor continuiteit van het bedrijf. Dit geeft uitdaging om milieuvriendelijker te produceren!


 

Ten Brinke b.v. bedankt de gemeente  "De Fryske Marren" voor de Zilveren Pieper 2018 en de beursorganisatie voor de prijs een weekend Terschelling voor 2 personen. Volgend jaar zijn we weer van de partij en zullen wij deze titels met nog meer uitdaging verdedigen! Nogmaals hartelijk dank.

 

TerraNature meststoffen

Op de beurs gaven wij aandacht aan TerraNature meststoffen die de KAS eenvoudig kunnen vervangen. TerraNature meststoffen zijn opgebouwd uit ureum en humuszuren. Deze meststoffen sparen het bodemleven en verbeteren de kwaliteit van het eiwit in het ruwvoer. Hiernaast bij "downloads" vindt u een uitgebreide folder met een grasland proef.

 

Precisie landbouw

Naast TerraNature meststoffen hebben we aandacht gegeven aan precisie landbouw.  Ten Brinke b.v. kan met de Drone percelen grasland in kaart brengen en opbrengst verschillen vastleggen in grasland of mais. Hierbij krijgt u inzichtelijk waar meer en minder gras groeit. Op basis van deze kennis kan dan weer onderzoek gedaan worden wat hieraan ten grondslag ligt om verdere maatregelen te nemen.

Daarnaast zijn we bijna zover dat we ridderzuring in kaart kunnen brengen en dat kunnen we dan weer pleksgewijs spuiten dmv een spuitmachine met sectie afsluiting of afsluiting per dop. Dit geeft mogelijkheden om met minder middel het zelfde resultaat te bereiken waarbij het milieu minder belast wordt.

 

Wilt u meer weten over TerraNature meststoffen, Precisie landbouw of wilt u nader kennismaken met Ten Brinke b.v., bel gerust met ons kantoor!

 

 

 

 

Tags:

algemeen
bemesting
Duurzaamheid

Informatie aanvraag

Wij hebben enkel uw naam, telefoon en/of email nodig.

Na het versturen nemen wij z.s.m. contact met u op.